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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  SFREDO, G. J.; KLEPKER, D.
Título:  Critical levels of sulfur for soybean in brazilian soils.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 118.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  Modern agricultural technologies, intensive use of fertilizers, without S or with low S content, and improper soil management, lower the organic matter content in soil, changing after S availability. In 1998/99, sulfur fertilization research was conducted at several locations in Brazil: in a alic oxisol (latossolo vermelho-escuro álico) at Ponta Grossa, PR, in a eutrofic oxisol (latossolo roxo eutr+ofico) at Londrina, PR, in a dystrofic oxisol (latossolo vermelho-amarelo distrófico) at Sambaíba, MA, and in a dystrofic oxisol (latossolo vermelho-escuro distrófico) Rondonopólis, MT. The objective was to determine the effects of S on soybean yields and to establish critical levels of S in each soil. The experimental design was randomized blocks, with five S levels (0; 25; 50; 75 and 100 kg ha-1) and the sulfur source was elementary sulfur, with 98% S. In the crop year of 2000/01, in Bom Jesus (PI), in latossolo vermelho-amarelo, an experiment was conducted with five levels of S (0; 20; 40; 80; 120 kg ha-1 of S) with three source of sulfur: Simple Superphosphate; Elementary sulfur and Gypsum. From the results, the critical level of S in each soil were determined extract with Ca(H2PO4)2 0,01 M/L and determined using Turbidimetric methods, was: in Londrina and Ponta Grossa the limits were: low <5 mg dm-3; medium 5-10 mg dm-3 and high > 10 mg dm-3 for soil depth at 0-20 cm; and low <20 mg dm-3; medium 20-35 mg dm-3; and high > 35 mg dm-3 for soil depth at 20 to 40 cm. In Sambaíba, ... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO23709 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  02/01/2012
Data da última atualização:  20/09/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MELO, W. F. de; SILVA, J. B. C. da; GOMES, L. M.; MOITA, A. W.; AMARO, G. B.; FERNANDES, F. R.; NUTTI, M. R.; DUSI, A. N.
Afiliação:  WERITO FERNANDES DE MELO, CNPH; JOÃO BOSCO CARVALHO DA SILVA, CNPF; LUCAS MATIAS GOMES, UNB; ANTONIO WILLIAMS MOITA, CNPH; GEOVANI BERNARDO AMARO, CNPH; FERNANDA RAUSCH FERNANDES, CNPH; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; ANDRE NEPOMUCENO DUSI, SRI.
Título:  Biofortificação no Brasil (BioFORT): avaliação preliminar de clones de batata-doce ricos em betacaroteno em duas épocas de plantio.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011, Teresina. Palestras e resumos... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bata-doce; Ipomoea batatas L; Provitamina A.
Thesagro:  Ipomoea batatas; Nutrição.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54480/1/2011-131.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH37736 - 1UPCAA - DD017420017420
CTAA11130 - 1UPCAA - PP2011/1312011.00433
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